Groepen en scholen

 

Groepen
Afhankelijk van de wensen bieden wij rondleidingen, thematische workshops over erfgoed, ontdekkingstochten …
“als vaste aanbieding of op maat”.

 

Scholen
De animaties zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 5 jaar. De educatieve dienst verzint talloze activiteiten in onderdompeling, leuke cursussen, waarbij studenten betrokken zijn bij hun ontdekkingen (waaronder 20 verschillende erfgoedworkshops). De begeleiding is ook geschikt voor speciaal, technisch en beroepsonderwijs. Een programma is gericht op studenten van het hoger secundair onderwijs, hogescholen en universiteiten (in het bijzonder architectuurfaculteiten, museumstudies). De receptie is flexibel, afhankelijk van de vraag: vanaf 50 minuten tot een volledige dag vol activiteiten in het Museum. Mogelijkheid tot picknicken.


Families
Gedurende het jaar worden twee nieuwe ontdekkingscursussen aangeboden. Speelse apparaten doen de 5 zintuigen prikkelen, zodat het museum een vriendelijke plek wordt: “gezinnen toegelaten”.


Senioren
De collecties doen het seniorenpubliek niet alleen denken aan jeugdherinneringen, maar ze brengen ook een hele schare aan nieuwe ontdekkingen. De activiteiten worden georganiseerd met het oog op ontspanning maar ook op welzijn, in therapeutische begeleiding (geheugenworkshops, Alzheimer’s koffie …).


Entreprises
Het museum is verspreid over verschillende locaties (nieuwe infrastructuur, huis van erfgoedevenementen, tuin en paviljoen) die activiteiten voor conferenties en teambuilding mogelijk maken.